Hodgson: "Geef niks om statistieken"

De Engelse bondscoach Roy Hodgson heeft uitgehaald naar degenen die zeiden dat Engeland statistisch gezien slecht speelde. De formatie speelde gisteravond gelijk tegen Italië, maar nam de penalty's vervolgens slechter.

Engeland had in zijn vier wedstrijden op het EK telkens minder balbezit dan de tegenstander. Ook kwam de Engelse ploeg niet tot veel uitgespeelde kansen, bleek uit statistieken.

De statistiek van balbezit zegt Hodgson niet zoveel. "We probeerden positief te spelen", vertelde de bondscoach aan aanwezige journalisten. "Jullie moeten veel balbezit waarover jullie praten eens analyseren en bekijken waar dat plaatsvond. Veel balbezit in de wedstrijd is namelijk tussen verdedigers en hun keeper."

"De statistieken die me vooral interesseren is het balbezit voorin en het aantal pogingen op doel. Dus statistieken wat betreft balbezit, zeggen me absoluut niks."

Toch weet Hodgson dat hij iets zal moeten veranderen bij het Engelse team. "Als je zegt dat we ons eigen balbezit moeten verbeteren en meer gebruik maken van de situaties waar we in kwamen, dan moet ik je gelijk geven. De spelers beseffen dat ook. Dat is een punt dat we moeten verbeteren en dat gaan we ook doen."