[1/4 finale] Vooruitblik: Engeland - Italië

Vanavond staat op het EK de laatste kwartfinale op het programma. Engeland of Italië zal zich voor de halve finale voegen bij Portugal, Spanje en Duitsland. Hieronder volgt een vooruitblik.

Engeland en Italië hebben tot nu toe 22 keer tegen elkaar gespeeld. Italië won negenmaal, Engeland, zeven keer en zes keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Ook op grote toernooien spreken de statistieken niet in het voordeel van de Engelsen, want tweemaal kwamen ze Italië op een EK of WK tegen en tweemaal werd er verloren. Daarnaast wist Engeland buiten de eigen landsgrenzen op een groot toernooi maar weinig succes te boeken.

Toch gloort er ook hoop voor de verdedigend ingestelde ploeg van Roy Hodgson, want in de groepsfase werd er niet verloren, iets wat Italië ook lukte. De Italianen zijn bovendien gemotiveerd, omdat vlak voor het toernooi een gokschandaal naar boven kwam en bondscoach Cesare Prandelli op het laatste moment nog wijzigingen in zijn selectie aan moest brengen.

Vanavond kan Engeland in de sterkste formatie aantreden, met Rooney die eerder in het toernooi nog een schorsing van twee wedstrijden uit moest zitten. Italië zal het moeten stellen zonder de geblesseerde Chiellini. Motta is hersteld van een hamstringblessure en lijkt op de bank te moeten beginnen.


Vermoedelijke opstellingen:

Engeland:
Hart; Johnson, Terry, Lescott, Cole, Milner, Parker, Gerrard, Young, Rooney, Welbeck.

Italië:
Buffon; Abate, Barzagli, Bonucci, Balzaretti, Marchisio, Pirlo, De Rossi, Montolivo; Balotelli, Cassano