Xabi Alonso: ''We kennen Ronaldo's kwaliteiten"

Spanje schakelde gisteren Frankrijk uit op het EK. Dankzij twee goals van Xabi Alonso staat de titelhouder in de halve finale. Spanje startte weer zonder echte spits.

Net als in de openingswedstrijd tegen Italië, hield bondscoach Vicente Del Bosque de pure spitsen op de bank. In plaats van te starten met Fernando Torres, begon Cesc Fàbregas op papier in de punt, waardoor Spanje in praktijk dynamisch speelde met zes middenvelders.

"Ik vertrouw op Fàbregas. We hebben drie goede aanvallers, maar ik acht Fàbregas het best in vorm om daar te spelen", lichtte Del Bosque na afloop toe tegenover Spaanse media. De bondscoach acht zijn middenvelders aanvallend genoeg. "Ik zeg altijd dat Xabi Alonso en Sergio Busquets zich meer aanvallend profileren dan verdedigend".

Xabi Alonso, maker van beide goals, stond na zijn 100e interland tevreden de pers te woord. "We staan in de halve finale. We weten dat je nu iedere wedstrijd 'door' of 'weg' kan zijn. We kregen niet veel kansen, maar we speelden een goede wedstrijd en zijn dus zeer tevreden", aldus de middenvelder van Real Madrid.

In de halve finale treft Alonso Cristiano Ronaldo, met wie hij bij Real Madrid speelt. "We kennen Cristiano goed dus kunnen niet verbaasd zijn over zijn kwaliteiten, want hij heeft het hele jaar zo gespeeld. De sleutel naar winst is spelen zoals vandaag."