Olsson haalt uit naar Zweeds journaille

De verwachting was dat Jonas Olsson blij zou zijn met de zege op Frankrijk, maar de verdediger van Zweden greep de overwinning aan om hard uit te halen naar Zweedse media.

Olsson liet na afloop van het duel met Frankrijk (2-0 winst) weten dat hij niet gediend is van de manier waarop Zweedse media verslag deden over de nationale ploeg. "We speelden net als tegen Engeland weer goed, maar jullie (reporters in de mixed zone, red.) zien dat niet. Jullie hebben alleen oog voor wat er fout gaat", aldus Olsson tegen Zweedse media.

"Ik denk dat jullie niet competent genoeg zijn om goed verslag te doen van onze prestaties. We hebben hetzelfde gedaan als tegen Engeland, met het verschil dat onze prestatie toen niet goed genoeg bleek."

Toen Olsson gevraagd werd naar de verbeteringen in de defensie, haalde de Zweed opnieuw uit naar de media. "Daar gaan we weer; jullie zien alleen maar zwart/wit. Als er een resultaat is, besluiten jullie daar een verhaal over te maken. Hoe we spelen maakt kennelijk niet uit."

"Tegen Engeland krijgen we drie tegendoelpunten en worden we afgemaakt. Dat één bal door de benen gaat van een speler en dat een schot van richting wordt veranderd zien jullie niet. We doen niet veel onder voor teams als Engeland en Frankrijk. Natuurlijk moet je naar het resultaat kijken, maar je moet ook zien hoe een uitslag tot stand komt", besloot de verdediger.