[Groep B] Vooruitblik: Denemarken - Duitsland

Vanavond wordt duidelijk welke twee landen uit groep B doorgaan in de strijd om de Europese titel. Alle landen kunnen in theorie nog uitgeschakeld worden, dus alles is nog mogelijk. Hieronder volgt een vooruitblik op de wedstrijd tussen Denemarken en Duitsland.

Denemarken hoopt dankzij de 1-0 zege op het Nederlands elftal nog altijd op de volgende ronde. Bovendien staan de Denen er tegen Duitsland op papier het beste voor. Van de vier ontmoetingen tijdens een EK of WK won de Deense formatie er liefst drie. De Duitsers waren enkel in het jaar 1988 te sterk.

Bondscoach Morten Olsen kan in elk geval niet beschikken over de geblesseerde Dennis Rommedahl. Hij wordt vervangen door Tobias Mikkelsen. Daarnaast staat achter de naam van Niki Zimling nog een vraagteken, vanwege een blessure aan zijn kuit. Mocht hij niet inzetbaar zijn, dan is Jacob Poulsen zijn vervangen.

Duitsland is, zoals eerder werd vermeld, ook nog niet zeker van de volgende ronde. Die Mannschaft won de wedstrijden tegen Portugal en het Nederlands elftal, maar kan bij een nederlaag tegen Denemarken ook nog worden uitgeschakeld. Dit was voor bondscoach Joachim Löw het sein om met een A-elftal op de proppen te komen. Alleen Jérôme Boateng is vanwege een schorsing niet van de partij. Hij wordt vervangen door Benedikt Höwedes of Lars Bender.



Vermoedelijke opstellingen:

Denemarken:
Andersen, Jacobsen, Kjær, Agger, Kvist, Silberbauer, Poulsen, Eriksen, Mikkelsen, Krohn-Dehli, Bendtner
 
Duitsland:
Neuer, Bender, Hummels, Badstuber, Lahm, Khedira, Schweinsteiger, Müller, Özil, Podolski, Gómez

Nicklas Bendtner scoort in de wedstrijd tegen Portugal (Foto: Pro Shots)