Ministerie presenteert gratis reisadviesapp

Reizigers kunnen vanaf maandag een gratis reisadviesapplicatie voor hun smartphone downloaden. De zogenoemde Reisadvies App van het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft actuele reisadviezen, waarin onder meer wordt ingegaan op veiligheidsrisico's.

De app biedt ook informatie over wat te doen bij noodgevallen, bijvoorbeeld bij verlies van paspoort. Ook staan de contactgegevens van alle Nederlandse ambassades, consulaten en honorair consuls op een rijtje, en worden direct nieuwsberichten geplaatst als ergens een crisis uitbreekt.

Minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) presenteert het handige instrument maandagochtend op Schiphol, in het licht van het naderende vakantieseizoen.

De informatie uit de app is ook toegankelijk als er geen internetverbinding is. Pagina's uit de app die eerder zijn bezocht, worden automatisch opgeslagen. De app kan een automatische melding geven als er een nieuw reisadvies wordt uitgebracht. De BZ Reisadvies App is vanaf maandag te downloaden via de Appstore en minbuza.nl/app.


Ministerie presenteert gratis reisadviesapp (Foto: Novum)