Roemer en Morales spraken vooral over Bolivia

De Boliviaanse president Evo Morales en SP-leider Emile Roemer hebben dinsdagochtend vooral gesproken over de situatie in Bolivia. Volgens SP-Kamerlid Harry van Bommel, die ook bij het 'buitengewoon openhartige' gesprek aanwezig was, is er een aantal interessante ontwikkelingen gaande in het Zuid-Amerikaanse land.

"Het ging onder meer over de armoedebestrijding, de schooluitval en het stopzetten van Nederlandse hulp aan Bolivia. Vooral dat laatste wordt als problematisch gezien", zegt Van Bommel na afloop van gesprek. Ook het economisch beleid in Bolivia kwam ter sprake. Van Bommel noemt Bolivia een 'interessant land' met 'interessante ontwikkelingen.

Morales nam zelf het initiatief voor een gesprek met Roemer. Precieze redenen kan Van Bommel niet noemen, maar volgens hem vindt Morales de SP een interessante partij met het oog op de huidige positie in de peilingen. Over een mogelijke samenwerking in de toekomst is niet gesproken.

Behalve Roemer en Van Bommel was ook SP-fractievoorzitter van de Eerste Kamer Tiny Kox bij het gesprek aanwezig. Later dinsdag spreekt demissionair minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (CDA) met Morales.