Alonso: "We gingen voor de zege"

Ferrari-coureur Fernando Alonso behaalde gisteren in de Grand Prix van Canada een vijfde plaats. De Spanjaard probeerde de race met één pitsstop uit te rijden en zo te winnen, maar de banden van de Ferrari bleken in de slotfase van de race op te zijn, waardoor hij de ene na de andere coureur zag passeren.

Alonso verdedigt de gekozen strategie in Montreal. "We probeerden de race te winnen, maar onze gok om slechts één keer te stoppen betaalde zich niet uit. Het is nu makkelijk om te zeggen dat we Hamilton hadden moeten volgen, maar dan zouden we sowieso een plek aan Vettel hebben gegeven. Ik was aan het einde van de race te langzaam om mijn positie te verdedigen, terwijl mijn engineer dat wel van me vroeg!"

"De auto was verder wel erg competitief, daar lag het niet aan. Het was de strategie die het verpestte. We moeten nu werken aan de bandenslijtage. Voor het eerst dit jaar gingen we niet zozeer voor het scoren van zoveel mogelijk punten, maar echt voor de zege. Dat is een positief teken en dat moeten we in Valencia en Silverstone doorzetten."

Alonso's teamgenoot Felipe Massa werd in de race tiende. De Braziliaan spinde in de beginfase van de race, waardoor hij vanaf plaats vijf tot buiten de punten terugviel. Uiteindelijk wist hij zich nog naar één punt terug te knokken.