Ecclestone voor schrappen Silverstone-test

Als het aan Formule 1-baas Bernie Ecclestone ligt dan komt er dit jaar geen rookietest op Silverstone. De Brit ziet de teams liever aan het eind van het jaar in Abu Dhabi in actie komen en wil daarom de test in Groot-Brittannië blokkeren.

Negen van de twaalf Formule 1-teams willen dit jaar hun rookies al in juli aan de tand voelen, omdat het slot van het seizoen met vier races in vijf weekenden tijd druk beloofd te worden. Daarom is er gekozen om de test te verplaatsen naar een iets rustiger periode om het personeel iets meer rust te gunnen. Ecclestone wil het liefst niet meewerken en dreigt daarom het circuit in Silverstone niet vrij te geven voor de test. De Brit heeft in de dagen voorafgaand en na de race de zeggenschap over het voormalig vliegveld.

Mocht de Silverstone-test niet doorgaan dan lijken een aantal teams de test in Abu Dhabi in ieder geval te mijden, zo meldt Mercedes-teambaas Ross Brawn. "Er was een unanieme overeenkomst dat er dit jaar een young driver test zou zijn op twee verschillende locaties. Die overeenkomst is gebroken. We zijn daarom niet verplicht naar Abu Dhabi te gaan."