Van den Brom vertrekt niet bij Vitesse

John van den Brom zal ook volgend seizoen werkzaam zijn als hoofdtrainer van Vitesse. De Arnhemse ploeg maakte vanavond bekend dat de trainer op 1 juli gewoon de eerste training van de club gaat leiden.

Van den Brom stond de laatste tijd in de belangstelling van RSC Anderlecht. De Belgische ploeg zag in de Nederlander de ideale vervanger van Ariël Jacobs, die na dit seizoen opstapte als trainer. De zaak raakte in een stroomversnelling toen bekend werd dat clubeigenaar Merab Jordania niet tevreden zou zijn over Van den Brom.

Zowel Jordania als technisch directeur Ted van Leeuwen sprakan vandaag hun steun uit over Van den Brom. Mocht hij de overstap hebben gemaakt naar Anderlecht, dan was de Belgische ploeg wel een afkoopsom schuldig aan Vitesse. Aangezien het contract van Van den Brom nog tot medio 2014 loopt, zou Anderlecht ruim een miljoen euro hebben moeten betalen.

Aangezien het nog niet zeker is of Anderlecht deel zal nemen aan de groepsfase van de Champions League - Chelsea heeft de plek van Anderlecht in het hoofdtoernooi ingenomen - lijkt de komst daarnaast ook financieel niet haalbaar voor de Belgische ploeg.