Lampard: "Di Matteo verdient alles"

Chelsea-veteraan Frank Lampard was evenals zijn ploeggenoten uitzinnig na het behalen van de eerste Champions League-titel in de clubgeschiedenis. 

De middenvelder gaf niet te kennen of hij van mening is dat interim-coach Roberto Di Matteo op basis van deze prestatie een vaste aanstelling als hoofdcoach verdient. "Ik weet het niet. Ik denk ook niet dat we ons daar op dit moment mee bezig moeten houden", aldus Lampard na afloop van het duel tegenover Sky Sports.

"De clubleiding gaat daarover, het is aan de eigenaar om hierover een beslissing te nemen. Wat er ook gaat gebeuren met Di Matteo, hij verdient alles", zo voegde de Engelse international eraan toe. "Deze Champions League-winst betekent alles voor mij. We zijn er zo vaak dichtbij geweest."

Lampard kwam in 2001 bij Chelsea en bereikte sindsdien meerdere keren de halve finale plus de finale van 2008. Destijds was Manchester United te sterk voor The Blues. Dit seizoen leek aanvankelijk ook geen succes te worden voor Lampard in de Champions League. Toen de ploeg onder leiding van André Villas-Boas stond, zat de veteraan zelfs nog op de bank tegen Napoli.