Winst BAM verdampt

De winst van BAM is in de eerste drie maanden van dit jaar fors gedaald. Dat blijkt uit de eerste kwartaalcijfers, die het bedrijf donderdag publiceerde. Wel slaagde het bouwbedrijf er in om de orderportefeuille te doen stijgen door grote opdrachten in Duitsland en Australië.

De opbrengsten uit voortgezette activiteiten daalde van 1.625 naar 1.556 miljoen euro. De nettowinst daalde met driekwart naar 5,1 miljoen euro, terwijl analisten een winst van 12,2 miljoen euro hadden verwacht.

Alle divisies van BAM lieten een daling van het resultaat zien, met uitzondering van de publiekprivate samenwerking. De grootste daling werd geboekt bij de divisie Bouw en Techniek. De verwachte stijging bij Infra bleef uit.

De orderportefeuille van BAM steeg van 10,4 miljard euro eind 2011 naar 10,8 miljard euro aan het einde van het eerste kwartaal. Wel noteert de portefeuille daarmee lager dan een jaar geleden, toen de waarde 11,8 miljard euro bedroeg.

Voor de rest van het jaar voorziet BAM betere operationele resultaten, waarbij moet worden opgemerkt dat het eerste kwartaal traditioneel het zwakst is. Een concrete verwachting voor 2012 werd evenwel niet afgegeven door het bouwbedrijf vanwege de onzekere omstandigheden, met name op de woningmarkt.