[EL] Uitslag finale Atlético Madrid - Athletic Bilbao

Atlético Madrid heeft voor de tweede keer in drie jaar tijd de Europa League op zijn naam geschreven de Spaanse club was in de finale in Boekarest met 3-0 te sterk voor hun landgenoten van Athletic Bilbao. Held van de avond was spits Falcao, die twee goals voor zijn rekening nam.

Al snel in de wedstrijd nam Atlético Madrid een voorsprong tegen het nerveus ogende Athletic Bilbao. Het Colombiaanse fenomeen Falcao wist na wat kapbewegingen aan de rand van de zestien zichzelf vrij te spelen en krulde de bal knap in de verre hoek. Bilbao wist daarna wel iets onder de druk van Madrid uit te komen, maar tot kansen leidde het niet.

Na een dik half uur werd het nog erger voor Bilbao. Het zag Falcao, na dom balverlies achterin, zijn tweede doelpunt van de avond maken. De Basken van Bilbao konden daar, ondanks het inbrengen van twee wissels in de rust, bar weinig tegenover stellen.

Falcao scoorde twee goals in de finale (Foto: Pro Shots)

Het duurde tot de zeventigste minuut voordat Bilbao een eerste kans kreeg. Gómez schoot uit een rebound net over. Atlético Madrid deed ook weinig moeite om zelf grote kansen te creëren. Bilbao toonde wel de meeste intentie om aan te vallen en kreeg enkele mogelijkheden. Susaeta was twee keer dichtbij een goal. Bij de tweede poging moest de Belgische doelman Courtois redding brengen.

Madrid loerde op de counter en zag dat bijna beloond met de beslissing in het duel, maar Falcao raakte dit keer niet het net achter doelman Gorka Iraizoz, maar trof de paal. De Colombiaan zal er niet rouwig om geweest zijn, wetende dat hij voor het tweede jaar op rij de Europa League-finale besliste. Vorig jaar was maakte hij de enige goal in de wedstrijd van zijn toenmalige club FC Porto tegen SC Braga.

Dit keer was hij niet de enige die scoorde. Vijf minuten voor tijd besliste Diego namelijk het duel door de 3-0 binnen te werken. Het betekende voor Atletico Madrid de tweede zege in de Europa League, na de zege in de finale van 2010.