Rose: "Leek Sinterklaas van beide kanten"

De Graafschap ontliep directe degradatie dankzij een overwinning bij ADO Den Haag. Yuri Rose hoopt dat De Superboeren zich oprichten voor de nacompetitie. Rose verwacht dat het niet eenvoudig wordt in de strijd met clubs uit de Jupiler League, maar heeft vertrouwen in een goede afloop.

"Het zal zwaar zat worden. Maar ik denk wel dat wij meer kwaliteiten hebben dan de tegenstanders", aldus Rose na de doelpuntrijke zege bij ADO Den Haag (3-5) tegen Omroep Gelderland. In het Kyocera Stadion vielen liefst acht doelpunten. "Het leek wel sinterklaas van beide kanten. Maar vijf goals is wel belangrijk voor het vertrouwen", zei de middenvelder, die zelf niet tot scoren kwam. De drie tegendoelpunten zaten trainer Richard Roelofsen dwars. Rose snapt de kritiek de oefenmeester goed.

"Verdedigend zat het niet goed in elkaar. Dat moet echt beter. Maar we hadden hier wel acht of negen keer kunnen scoren", aldus Rose, die met De Graafschap op de zeventiende plek eindigt. Excelsior had de ploeg van Roelofsen nog kunnen bijhalen, maar de Rotterdammers verloren tegen PSV en zagen de concurrent winnen.