Del Toro verfilmt hotelmoorden uit 1873

Filmmaker Guillermo del Toro gaat een film produceren over een gezin dat in 1873 alle gasten van hun hotel hebben vermoord. "Het is een mooi, gruwelijk en tegelijkertijd poëtisch verhaal, gebaseerd op een beroemde zaak", zegt Del Toro tegen de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Het gezin, ook wel The Bloody Benders genoemd, bestond uit vader, moeder, zoon en dochter. Hun hotel in de Amerikaanse staat Kansas heeft twintig gasten gekend, die het etablissement nooit meer levend hebben verlaten. Ze werden vermoord en beroofd door het gezin, dat nooit voor hun daden werd gestraft.

"De VS zat toen in een grote overgang naar de moderne tijd, maar op de prairie met die uitgestrekte landschappen kon je nog dagen, of zelfs weken reizen zonder te iemand tegen te komen", vertelt Del Toro. "Dus gebeurt er niets tot deze brute moordpartij en daarna keert de rust weder. Dat ritme vond ik heel interessant."

Het scenario, getiteld The Bloody Benders, is geschreven door Adam Robitel, een protegé van regisseur Bryan Singer. Del Toro is niet van plan de film te regisseren. Wanneer de film in productie gaat, is nog onbekend.


Del Toro verfilmt hotelmoorden uit 1873 (Foto: Novum)