Nederlandse release The Dark Knight Rises vervroegd

Waar Nederlandse comicliefhebbers bij The Avengers nog konden genieten van een bioscooprelease die eerder plaatsvondt dan de Amerikaanse, leek het er bij 'die andere grote comicfilm' op dat de lokale release pas ná die van de Verenigde Staten plaats zou vinden. De Nederlandse release van The Dark Knight Rises is echter vervroegd, zo maakt Warner Brothers in een persbericht bekend.

De oorspronkelijke Nederlandse releasedatum van de film was 25 juli 2012, terwijl de film de vrijdag ervoor, 20 juli, al in de Verenigde Staten gaat draaien. Deze datum zal nu ook onze startdatum zijn.

Intussen staat de promotiecampagne ook niet stil. Eerder deze week werd er op het evenement CinemaCon nog een uitgebreide preview vertoond aan de pers, waarvan de beelden nog online moeten lekken. Daarnaast werden er enkele gestileerde promofoto's vrijgegeven:

The Dark Knight Rises: Batman en Bane in gevecht (gestileerd)

The Dark Knight Rises: Batman (gestileerd)

The Dark Knight Rises: Batman en "the Bat" (gestileerd)

The Dark Knight Rises is het sluitstuk van Christopher Nolans Batmantrilogie. De internationale sterrencast bestaat uit Christian Bale, Anne Hathaway, Tom Hardy, Marion Cotillard, Joseph Gordon-Levitt, Michael Caine, Gary Oldman en Morgan Freeman.