[Serie A] Del Piero schiet Juve naar koppositie

Alessandro Del Piero heeft Juventus een belangrijke zege bezorgd in de strijd om de Italiaanse landstitel. Het 37-jarige clubicoon, die nog zelden verzekerd is van een basisplaats, scoorde als invaller acht minuten voor tijd de 2-1 tegen Lazio Roma. Door de zege komt Juve weer aan kop van de Serie A, met een punt voorsprong op AC Milan.

Juventus kwam via Simone Pepe na een halfuur op voorsprong en dat was een flinke streep door de rekening van het verdedigend ingestelde Lazio. Toch kwamen de bezoekers op slag van rust langszij door een schitterend doelpunt van Stefano Mauri. In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Lazio, maar slaagde Juve er maar niet in te scoren. Vlak voor tijd stond Del Piero echter op.

Nog altijd zonder de geblesseerde Wesley Sneijder won Internazionale met 2-1 van Siena. De Argentijnse spits Diego Milito maakte met de twee treffers de vroege openingstreffer van Gaetano D'Agostino ongedaan.

AS Roma-doelman Maarten Stekelenburg won in de slotfase met 3-1 van Udinese. De doelman van het Nederlands elftal moest vlak voor rust het antwoord schuldig blijven op een inzet van Gelson Fernandes. Het was de 1-1, nadat Romein Daniel Osvaldo na acht minuten de 1-0 had gemaakt. In de absolute slotfase bezorgden Francesco Totti en Marquinho Roma alsnog de zege.

Del Piero schiet Juve naar koppositie Serie A (Foto: Novum)