Weer twee jongens verhoord voor Friese molenbrand

De politie heeft woensdagmiddag twee jongens van 14 en 15 jaar uit Kollum opgepakt voor de brand die zondag een monumentale molen in het Friese Burum verwoestte. Maandag en dinsdag werden al vier jongens van 12 en 14 jaar aangehouden. Zij zijn na een verklaring te hebben gegeven weer vrijgelaten, maar blijven wel verdachte.

De jongens uit Kollum maken deel uit van de groep die zondagavond met vuurwerk speelde. Ze zijn verhoord en hoeven waarschijnlijk niet op het politiebureau te overnachten.

De politie heeft na het eerste verhoor een goed beeld gekregen van wat er bij de molen gebeurd is. "Met de in totaal zes aanhoudingen zijn we nu wel zo`n beetje rond", zegt een politiewoordvoerder. "Misschien houden we er deze week nog eentje aan."

Het vuur in de ruim tweehonderd jaar oude molen brak zondag rond 23.00 uur uit. Brandweerkorpsen in de buurt rukten met groot materieel uit, maar het gebouw was niet meer te redden. In de buurt van de molen werden resten van afgeschoten vuurpijlen gevonden.

Of de schade wordt verhaald, wordt later door het Openbaar Ministerie besloten.