[Primera División] Van Nistelrooy trefzeker voor winnend Málaga

Málaga heeft maandagavond goede zaken gedaan in de strijd om een Champions League-ticket. In eigen huis won de ploeg met 3-0 van Racing Santander, Ruud van Nistelrooy scoorde.

De wedstrijd begon voor de thuisploeg zeer voorspoedig. Racing Santander-speler Francis kreeg namelijk al na drie minuten spelen een rode kaart. Málaga kreeg daardoor een penalty, die werd gemist door Santi Cazorla. Na 22 minuten spelen zette de Zuid-Spaanse ploeg het voordeel wel om in een treffer. Het was Isco die de score, op aangeven van Monreal, opende: 1-0.

Málaga ging vervolgens op zoek naar meer en had weinig tegenstand van de tien van Santander. Het duurde tot de 64e minuut voordat het duel definitief beslist werd. Cazorla, die afgelopen zomer overkwam van Villarreal, scoorde nu wel op aangeven van Enzo Maresca en schoot zijn ploeg in veilige haven. Zes minuten voor tijd scoorde Ruud van Nistelrooy eindelijk weer eens en bepaalde de eindstand op 3-0.

Málaga staat door de driepunter nu op de derde plaats, met vijftig punten uit 31 gespeelde wedstrijden. Doordat Valencia gelijkspeelde tegen Real Madrid, staat die ploeg nu op de vierde plaats. Levante, eveneens uit Valencia, doet het met een vijfde plaats bovengemiddeld goed dit seizoen.