Rotterdam door in EHL na kraker tegen Mülheim

De hockeyers van Rotterdam hebben zich voor de kwartfinale van de Euro Hockey League geplaatst. Na verlenging stond het nog 4-4 tegen het Duitse Uhlenhorst Mülheim, maar de thuisploeg nam de shoot-outs net iets beter: 9-8. De Rotterdammers nemen het maandag op tegen het Engelse East Grinstead.

Rotterdam is na Amsterdam en Bloemendaal de derde Nederlandse formatie die zich bij de laatste acht van het toernooi schaart. Amsterdam en Bloemendaal staan zondag tegenover elkaar.

Rotterdam leek aanvankelijk op een eenvoudige overwinning af te stevenen. Janik Otto opende na vier minuten de score en via Nick Wilson kon het publiek in Rotterdam twee minuten later weer een treffer vieren. Wilson was ook verantwoordelijk voor het derde en vierde doelpunt.

Mülheim gaf zich echter niet gewonnen en drie minuten voor tijd bekroonden de Duitsers een sterke comeback: 4-4. Omdat er in de verlenging niet werd gescoord, moesten shoot-outs de beslissing brengen. Daarin trok Rotterdam alsnog aan het langste eind.