Roland Emmerich wil film over staatsgreep VS

Roland Emmerich is in onderhandeling om het actiedrama White House Down te regisseren en produceren. In de film wordt het Witte Huis ingenomen door paramilitairen tijdens een Amerikaanse staatsgreep, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

De 56-jarige Duitse filmmaker is vooral bekend van bombastische rampenfilms als Independence Day, The Day after Tomorrow en 2012. Vorig jaar maakte hij het drama Anonymous, waarin wordt gesuggereerd dat alle werken van William Shakespeare niet werkelijk door Shakespeare zijn geschreven.

De titel White House Down lijkt een verwijzing naar, en wellicht persiflage op, het oorlogsdrama Back Hawk Down uit 2001 van Ridley Scott. Emmerich choqueert immers graag met zijn vaak lompe humor.

Het scenario van White House Down, dat wordt vergeleken met de eerste Die Hard, is van de hand van James Vanderbilt. Hij is bekend van het script van The Amazing Spider-Man, de nog te verschijnen film met Andrew Garfield in de titelrol. Wanneer White House Down in productie moet gaan, is nog onbekend.


Roland Emmerich wil film over staatsgreep VS (Foto: Novum)