Child's Play stopt donaties voor Retake Mass Effect

Jerry Holkins, één van de oprichters van Child's Play, heeft aangekondigd dat ze de inzamelingsactie voor een ander einde voor Mass Effect 3 stoppen. Retake Mass Effect, zoals het initiatief wordt genoemd, heeft voor veel verwarring gezorgd.

Child's Play wordt op het moment overstelpt met vragen van spelers over wanneer het nieuwe einde gerealiseerd gaat worden en hoeveel geld ze daarvoor moeten inzamelen. Jerry Holkins zegt op Penny Arcade: "Kennelijk heeft de actie bij een aantal mensen de indruk gewekt dat ze betalen voor een ander einde."

Dat was niet het doel van Retake Mass Effect: het geld werd ingezameld om Bioware te laten zien hoeveel spelers ontevreden zijn met het eind van de trilogie en hoe belangrijk dat voor veel spelers is. Van begin af aan werd duidelijk gezegd dat alle donaties naar Child's Play zouden gaan, ongeacht of de actie succesvol was of niet. Ondertussen hebben veel mensen hun donaties teruggevraagd.

Child's Play heeft een nieuwe regel aangenomen om de verwarring in de toekomst te voorkomen: Child's Play mag niet gebruikt worden om aandacht te vragen voor een doel. Child's Play zelf moet het doel zijn.