CDA zet webshop op zwart

De webwinkel van het CDA is vandaag offline gehaald nadat er een flinke fout in betalingsproces werd ontdekt. Op het moment dat er bij het aantal bestelde producten een minteken werd ingegeven, daalde logischerwijs het aantal tot nul en hoefden alleen de verzendkosten te worden betaald.

Aangezien het bestelproces al had plaatsgevonden op dat moment, kon het promotiemateriaal vrijwel gratis besteld worden. Melf.nl bracht de fout aan het licht: ze bestelden 600 ballonnen, vier poloshirts en een karaf met glazen. De rekening bedroeg vier euro.

Het CDA heeft als reactie hierop direct de webshop op zwart gezet: "De webwinkel is bedoeld voor afdelingen die promotiemateriaal willen, maar het is natuurlijk niet de bedoeling om vrijwel gratis allerlei dingen te bestellen.” Het bedrijf dat de webshop in beheer heeft, heeft aangegeven het probleem zo snel mogelijk te verhelpen. 

Ook de webshops van de SP, PvdD, SGP, PvdA én de VVD hebben hetzelfde probleem gehad, maar zij kwamen al voordat er gratis spullen besteld konden worden, achter de oorzaak en wisten dit op tijd te verhelpen.