Drie lichamen gevonden in Costa Concordia

Reddingswerkers hebben donderdag nog eens drie lichamen gevonden in het gestrande cruiseschip Costa Concordia. Daarmee komt het totale aantal geborgen lichamen vooralsnog uit op 28.

De identiteit of het geslacht van de gevonden lichamen is niet bekendgemaakt. Aangezien de lichamen al weken in het water liggen zijn de stoffelijke overschotten al grotendeels ontbonden. De autoriteiten maken gebruik van dna-testen om de identiteit van de slachtoffers vast te stellen. Slecht weer en woelige baren hebben de afgelopen weken voor vertragingen gezorgd bij de zoektocht naar lichamen.

Onder leiding van het Nederlandse bergingsbedrijf Smit zijn technici sinds 12 februari bezig brandstof uit het schip te pompen. De Italiaanse autoriteiten zeiden te verwachten dat de laatste brandstof vrijdag uit het schip wordt gepompt. Het bergen van het schip zelf kan nog twaalf maanden gaan duren. Die klus wordt momenteel aanbesteed.

De Costa Concordia liep in januari vast voor de Toscaanse kust, bij het eilandje Giglio. Vier mensen worden nog vermist. Zij zijn naar alle waarschijnlijk omgekomen toen het schip aan de grond liep en kapseisde.