Dodental gekapseisd cruiseschip naar vijf

Duikers hebben zondag nog twee lichamen gevonden in het gekapseisde cruiseschip Costa Concordia. Dat heeft de Italiaanse kustwacht gezegd. Daarmee komt het dodental vooralsnog uit op vijf. Vijftien mensen worden nog vermist.

De twee bejaarde slachtoffers werden gevonden in het restaurant van het schip, dat geheel onder water stond. Ze hadden hun reddingsvesten nog aan. De duikers moesten de reddingsvesten verwijderen voordat de stoffelijke overschotten konden worden geborgen.

Het werk van de duikers wordt steeds lastiger, omdat er veel rommel ronddrijft die het zicht beperkt. Ook lopen de duikers het gevaar verstrikt te raken. "Er drijven tenten, matrassen en andere objecten waar de duikuitrusting in vast kan komen te zitten", aldus admiraal Cosimo Nicastro van de Italiaanse kustwacht. Er wordt overlegd hoe lang het nog veilig is om de zoektocht door te zetten, maar vooralsnog wordt er nog steeds gezocht naar overlevenden. Nicastro zei te hopen dat mensen de schipbreuk hebben kunnen overleven door luchtzakken.

De Costa Concordia voer vrijdagavond voor de Toscaanse kust op een rots en kapseisde. Aan boord waren ruim 4200 personen.

Kapitein Francesco Schettino verliet het schip voordat iedereen van boord was. Daar staat een celstraf van twaalf jaar op. Schettino is daarnaast onder andere aangeklaagd voor doodslag.


Dodental gekapseisd cruiseschip naar vijf (Foto: Novum)