[Serie A] Juventus walst over Fiorentina heen

Juventus had zaterdagavond geen kind aan Fiorentina. Al na een half uur spelen leek de buit binnen voor Juventus. Mirko Vucinic, op aangeven van Andrea Pirlo, en Arturo Vidal Pardo zetten De Oude Dame op een 0-2 voorsprong. Fiorentina kwam ook nog eens met tien man te staan omdat Alessio Cerci een rode kaart kreeg.

Viola kwam sterker de kleedkamer uit na de rust, maar keek al snel tegen een 0-3 achterstand aan. Vucinic legde de bal panklaar op het hoofd van Claudio Marchisio, die zijn zevende treffer dit seizoen binnenkopte. Juve vijzelde daarna binnen korte tijd de score op naar 0-5. Pirlo maakte in de 67ste minuut op prachtige wijze de vierde Turijnse treffer, terwijl vijf minuten later invaller Simone Pandoin voor de vijfde zorgde. Hij schoot de bal op aangeven van Pirlo in het dak van het doel.

Pas na tachtig minuten had Fiorentina een grote mogelijkheid op een doelpunt. Juan Manuel Vargas passte perfect op Amauri, maar die kon de bal niet controleren en stond bovendien buitenspel. Ook daarna kreeg de ploeg nog enkele mogelijkheden, maar tot een eretreffer leidde dit niet.

Juve houdt door de overwinning zicht op koploper AC Milan. De topclub staat door de zege op vier punten afstand van Milan dat eerder op de avond met 2-0 won door doelpunten van Zlatan Ibrahimovic en Urby Emanuelson.