Baldurs Gate 'countdown' ten einde

[Update 22:48] Op alle info afgaande die er verschenen is omtrent Baldurs Gate: Enhanced Edition blijkt dat het weldegelijk een update betreft en geen simpele remake of vervolgdeel. Beamdog is opgericht door voormalige medewerkers van Bioware en was eerder ook al verantwoordelijk voor de heruitgave van MDK 2.

[Update 21:31] Weeral een nieuwtje dat verschenen is voor Baldurs gate: Enhanced Edition: Beamdog vertelt dat ze alle touwtjes zelf in handen nemen en dat ze hulp krijgen van enkele ontwikkelaars die bij de originele versie betrokken waren. 

Ook behandelen ze het materiaal met het nodige respect en zijn ze er al meer dan een jaar in alle geheim aan bezig. Specifieke details over de nieuwe inhoud is nog niet vrijgegeven maar Beamdog is wel van plan om elke week nieuwe info naar buiten te brengen.

[Update 21:09] Beamdog laat weten dat Baldurs Gate: Enhanced Edition deze zomer nog zal verschijnen, voor welk platform is nog niet bekend.

Ook mag je een serieuze update verwachten van het spel waaraan nieuwe en originele inhoud is toegevoegd. Ze beschikken over de originele code en hebben toestemming van Wizards of the Coast voor het gebruik van de licentie.

[Originele bericht] De hele dag kon je op de website van Baldurs Gate kijken naar een klok die aftelde naar 20u00 voor een bekendmaking. Nadat iedereen in spanning afwachtte wat deze countdown ons zou brengen kwam dan eindelijk de verlossing voor de geduldigen onder ons die niet in slaap gewiegd zijn door de sfeervolle muziek.

En toen was het zover, na het lange wachten werd iedereen dus beloond met het nieuws dat Baldurs gate: Enhanced Edition eraan komt. Hopelijk gaat Atari de oude garde verwennen en de jongere gamers verwelkomen want de wereld brengt al genoeg tijd door sinds de laatste release van Baldurs Gate.

Als de titel een hint geeft naar wat CD Projekt gedaan heeft met The Witcher: Enhanced Edition dan staat er ons heel wat moois te wachten.

Op dit moment is de website offline, vermoedelijk door het grote aantal hits maar wanneer er meer nieuws bekend is dan brengen we jullie uiteraard op de hoogte.