Turnbond blijft Masela aanwijzen voor Spelen

De Nederlandse turnbond KNGU blijft bij haar keuze om Wyomi Masela aan te wijzen voor de Olympische Spelen van dit jaar in Londen. Céline van Gerner had gevraagd om haar nog een kans te geven, maar deze deur blijft voor haar gesloten.

Van Gerner waagde de poging nadat bij de mannen Jeffrey Wammes een rechtszaak van de KNGU had gewonnen omdat deze Epke Zonderland al aan had gewezen zonder dat deze aan alle eisen had voldaan.

KNGU-topsportmanager Hans Gootjes is van mening dat beide zaken wezenlijk verschillen. "In tegenstelling tot Epke had Wyomi al aan alle eisen voldaan. Zij is daarom ook voorgedragen, terwijl de bond bij Epke slechts had aangegeven voornemens te zijn hem voor te dragen. We willen sporters zo vroeg mogelijk zekerheid te geven," zei hij.

Van Gerner had een olympische nominatie verdiend, maar kon deze door een blessure niet verzilveren op het olympisch kwalificatietoernooi in Londen. Masela schitterde juist op dat evenement en voldeed hiermee meteen aan de gestelde eisen. Manager Ralph van Baasbank wil nu eerst met Van Gerner overleggen alvorens mogelijk actie te gaan ondernemen.