[Bundesliga] Zevenklapper Bayern tegen Hoffenheim

Bayern München heeft een goede generale beleefd voor de belangrijke Champions Leaguewedstrijd van volgende week tegen FC Basel. Het thuisduel met Hoffenheim werd met 7-1 gewonnen. Arjen Robben maakte twee doelpunten, waarvan eentje uit een penalty. Mario Gómez was zelfs drie keer trefzeker.

Bayern stond bij rust al met 5-0 voor, in de tweede helft liep de score dankzij Gómez en Franck Ribéry op tot 7-0. Luiz Gustavo kon zich daardoor in de slotfase zelfs een eigen doelpunt veroorloven. Bij Hoffenheim stonden Edson Braafheid en Ryan Babel in de basis.

Dinsdag staat er voor Bayern opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Dan moet tegen Basel een 1-0 achterstand worden weggepoetst om de kwartfinale te bereiken.

Borussia Mönchengladbach ziet de achterstand op nummer twee Bayern oplopen tot drie punten. De ploeg van trainer Lucien Favre bleef thuis tegen laagvlieger SC Freiburg steken op 0-0. Koploper Borussia Dortmund moet zaterdagavond op bezoek bij FC Augsburg.