Schrijver Catweazle overleden

Acteur, schrijver en producer Richard Carpenter is afgelopen 26 februari op 78-jarige leeftijd overleden. Carpenter werd het meest bekend als de schrijver van series als Catweazle en The Adventures of Black Beauty. Het nieuws van zijn overlijden werd vandaag bekend gemaakt in The Guardian.

Carpenter wordt in 1933 in Kings Lynn, Norfolk geboren. Vanaf de jaren vijftig is hij als acteur te zien televisie series als Dixon of Dock Green (1955), Knight Errant Limited (1959) en The Citadel (1960). Carpenter was echter niet tevreden over zijn acteerprestaties en gaat zich vanaf het einde van de zestiger jaren richten op het schrijven van televisie series.

Carpenter breekt in 1970 door als schrijver met de serie Catweazle, over een magiër uit de 11e eeuw die door een ongelukje in de 20e eeuw beland. In veel van Carpenter's verhalen spelen mystiek en Engelse folklore een grote rol. Zo schrijft hij scenario's voor onder meer The Adventures of Black Beauty (1972), The Ghosts of Motley Hall (1976), Dick Turpin (1979) en Robin of Sherwood (1984). Laatstgenoemde serie was immens populair in Groot Brittannië, met wekelijks 13 miljoen kijkers per aflevering, en heeft tot de dag van vandaag een grote groep trouwe fans.

Voor Catweazle en Out Of Sight ontving Carpenter een Writer's Guild of Great Britain Award. Hij wordt overleefd door vrouw Annabelle en hun kinderen, Tom en Harriet.