'KNGU maakt warrige indruk bij kort geding Wammes'

Turnbond KNGU heeft een warrige indruk gemaakt tijdens een door Jeffrey Wammes aangespannen kort geding. Dat stelt tenminste advocaat Paul Scholten van de 24-jarige Amsterdammer. Wammes is het niet eens met de beslissing van de bond om Epke Zonderland aan te wijzen voor de Olympische Spelen in Londen.

"De KNGU stelt dat een turner vormbehoud dient aan te tonen. 'Dient' betekent in mijn ogen 'moeten' en dat doet Zonderland niet", zegt Scholten. Volgens de gymnastiekunie heeft Zonderland meer kans op eremetaal. Wammes werd aangewezen als reserve. Het kort geding dat de turner had aangespannen diende dinsdag bij de rechter in Zutphen.

Tijdens de rechtszaak stelde Scholten dat zijn cliënt heeft voldaan aan alle eisen van de KNGU. Wammes heeft een nominatie behaald tijdens het WK in Tokyo en heeft in januari vormbehoud getoond tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in Londen. "Zonderland heeft wel een nominatie op zak, maar toonde nog geen vormbehoud", besloot de raadsman.

De uitspraak van de rechters volgt over twee weken. Scholten wilde geen voorspelling doen over de uitkomst. "De rechters waren goed voorbereid en stelde de juiste vragen."