Double Fine werkt aan nieuwe adventure

Er is nog meer nieuws over Double Fine. Naast dat er een kans bestaat dat het Psychonaut 2 gemaakt kan worden is Double Fine begonnen met een inzamelactie om een ouderwetse adventure te maken.

Ze hebben enkele uren geleden een site met Kickstarter op het internet geplaatst. Op moment van schrijven is er al 185.000 dollar binnen van de benodigde 400.000 dollar. De legendarische ontwerper van klassiekers als Day of the Tentacle, Full Throttle en Grim Fandango heeft al tijden geen adventure meer gemaakt. Nu heeft hij aangekondigd dat hij een adventure voor en door adventureliefhebbers wil maken. Het wordt een low budget titel, een klein team zal werken aan een moderne download-only 'Point-and-Click'-adventuregame. Het nog naamloze spel zal touch-technologie gebruiken. Het spel moet in zes tot acht maanden klaar zijn.

De mensen die doneren krijgen naast de game bij release zelf ook een stem in de ontwikkeling van de game. Er wordt een community opgezet om mensen inzicht te geven in het proces en spelers kunnen hun commentaar geven over de richting en inhoud van de game. De ontwikkelaars zullen ook beslissingen aan het publiek overlaten als ze er zelf niet meer uitkomen.

Het titelloze spel komt, als alles gaat zoals gepland, nog dit jaar uit. Bekijk hieronder de typische humor van Tims promotiepraatje.