Verrassende uitschakeling Hoffenheim

Hoffenheim heeft zich woensdag laten verrassen in de kwartfinale van het Duitse bekertoernooi. De Bundesliga-club verloor met 0-1 van Greuther Fürth, een tweededivisionist.

Hoffenheim, waar Ryan Babel en Edson Braafheid spelen, moest al na ruim een half uur met tien man verder door een rode kaart van Marvin Compper. Daar profiteerden de bezoekers niet veel later van. Olivier Occean scoorde vlak voor rust het enige doelpunt van de wedstrijd.

Hertha BSC - Borussia Mönchengladbach 0-2

Een rode kaart speelde ook een grote rol in de wedstrijd tussen Hertha BSC en Borussia Mönchengladbach. De ploegen hielden elkaar honderd minuten lang in evenwicht. Het wegsturen van Hertha BSC'er Roman Hubnik was echter cruciaal voor het verdere verloop van de verlenging.

In de 111ste minuut scoorde Filip Daems uit een strafschop de 0-1 en vlak voor het laatste fluitsignaal verdubbelde Oscar Wendt de score.