De Jong blij met vernieuwd Twente

FC Twente-aanvaller Luuk de Jong zag zijn club in de winterstop een speler verkopen én twee nieuwe aanvallers binnenhalen. Het stemde de international tevreden.

De Jong ziet in gesprek met NUsport voor- en nadelen aan het vertrek van Marc Janko naar FC Porto. "Of het voor mij goed is dat Janko nu is verkocht? Aan de ene kant wel, maar Marc was ook een gevaarlijke spits die belangrijk is geweest voor de club", aldus De Jong.

Als vervanger voor Marc Janko haalde Twente Glynor Plet van Heracles Almelo naar Enschede. Trainer Steve McClaren geeft tot nu toe de voorkeur aan De Jong in de spitspositie. Naast Plet werd ook rechtsbuiten Wesley Verhoek naar het Oosten gehaald.

"Ik ben als spits afhankelijk van de aanvoer die ik krijg vanaf de zijkanten en ik juich het toe dat er een speler als Verhoek bij komt. Hij staat bekend om zijn goede voorzetten", laat De Jong weten. Mede door de goede aanvoer was De Jong dit seizoen in negentien competitieoptredens al goed voor vijftien doelpunten. "Dat gaat goed, dat voel ik zelf ook."