Webber rijdt voor het eerst met de RB8

Mark Webber heeft vandaag voor het eerst gereden met de RB8. Dit meldt GPUpdate. De Australiër mocht voor het middaguur zijn nieuwe bolide op het circuit van Jerez de la Frontera uitproberen. Red Bull presenteerde afgelopen maandag de Formule 1-wagen voor het seizoen 2012 via de website van de renstal.

Op de eerste helft van de testdag in Jerez wist Kimi Räikkönen zijn gloednieuwe Lotus naar de eerste plek te rijden. De Finse coureur behaalde een tijd van 1.19,670. Nico Rosberg klom naar de tweede plaats en moest een halve seconde toegeven op Räikkönen. De Duitser beschikte nog niet over zijn nieuwe wagen en moest het doen met de Mercedes van vorig jaar. Paul di Resta was een fractie langzamer dan Rosberg en reed de derde tijd van de dag. Jenson Button en Felipe Massa deden niet mee voor de snelste rondetijd. Zij reden in een rustig tempo rond op het circuit. Sebastian Vettel komt donderdag pas in actie.

Vorig jaar werd de snelste tijd gereden door Rubens Barrichello in de Williams FW33. De Braziliaan reed toen een tijd van 1.19,832.