Karl Lagerfeld vindt Adele te dik

Karl Lagerfeld vindt dat Adele wel een paar kilo kan missen. "Ze is een beetje te dik, maar ze heeft een mooi gezicht en prachtige stem", zegt de Duitse modeontwerper tegen forenzenkrant Metro. Lagerfeld mocht maandag optreden als gastredacteur van alle edities van Metro, waaronder de Nederlandse.

Over de zangeres Lana del Rey is de 78-jarige Chanel-ontwerper iets positiever. "Ze heeft een erg modern uiterlijk en op foto's ziet ze er mooi uit, ondanks alle implantaten. Maar daarmee is ze niet de enige."

Lagerfeld vindt overigens niet dat mensen altijd hun mening moeten geven. "Wees politiek correct, maar wordt niet saai. Mensen moeten wat gevoeliger zijn op dit vlak en niet zo veel vertellen. Is het echt nodig dat anderen altijd weten wat je vindt?"

De Duitser was zelf ooit ook aan de zwaardere kant. Lagerfeld viel in 2001 42 kilo af, dit deed hij naar eigen zeggen niet uit gezondheidsoverwegingen, maar vanwege ijdelheid. Hij wilde koste wat het kost een Dior-pak van slanke snit aankunnen. Het in 2005 verschenen boek, The Karl Lagerfeld diet, vertelt over zijn dieetperikelen.