[KNVB Beker] Uitslag Vitesse - sc Heerenveen

sc Heerenveen heeft zich al eerste geplaatst voor de halve finales van de KNVB beker. In het Gelredome werd met 1-2 gewonnen van Vitesse.

Heerenveen moest al vroeg in de wedstrijd een tegenslag verwerken toen Ramon Zomer met zijn hoofd in botsing kwam met Vitesse-speler Marcus Pedersen. Hij werd met een brancard van het veld gedragen en voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Ook zonder Zomer hadden de Friezen in de eerste helft een overwicht. Toch was het Vitesse dat op voorsprong kwam. Na een knappe rush en goede pass van Ibarra scoorde Aborah de 1-0.

Na rust slaagde Heerenveen er alsnog in het overwicht in goals uit te drukken. Viktor Elm scoorde uit een hoekschop en bracht zo de stand op 1-1. Even later gaf uitblinker Janmaat Daryl Janmaat een goede pass op Bas Dost die zo de 1-2 scoorde. Met zijn zesde treffer in dit bekertoernooi bezorgde Dost zijn club een plek in de halve finale.