[CT] Hockeysters spelen gelijk tegen Groot-Brittannië

De Nederlandse hockeysters zijn er niet in geslaagd om het tweede duel op de Champions Trophy winnend af te sluiten. De ploeg van bondscoach Max Caldas speelde tegen Groot-Brittannië met 2-2 gelijk. Nederland had een 2-0 voorsprong genomen via Naomi van As en Kim Lammers.

Van As zette Oranje al na zeven minuten op voorsprong, nadat ze met een individuele actie de aanval zelf had ingeleid. De titelverdediger was ook daarna de betere ploeg en kort voor rust leverde dat de tweede treffer op van Kim Lammers.

In de tweede helft werd Nederland onder druk gezet door het fysieke spel van de Britten, die de achterstand door een benutte corner verkleinden. Omdat Oranje daarna slordig met de kansen omging sleepte Groot-Brittannië uit een nieuwe corner alsnog een punt uit het vuur.

Nederland had in het Argentijnse Rosario het eerste groepsduel tegen China gewonnen. Dinsdag wacht nog een duel met Japan in poule A.