Woedende Vacansoleilploegleider stormt verkeerde kamer in

De Belg Thomas De Gendt was zaterdag opvallend actief in de Tour Down Under. De Vacansoleilrenner werd min of meer gedwongen om vroeg in de aanval te gaan. Zijn ploegleider Michel Cornelisse was de dag ervoor nogal kwaad geworden, omdat De Gendt nogal makkelijk zijn vierde plaats in het algemeen klassement had verspeeld.

Dit wilde Cornelisse zijn renner de avond ervoor duidelijk gaan maken in zijn hotelkamer. Toen hij daar aankwam was er geen spoor te bekennen van de renner, maar vond hij er wel een grote steak met patat (of friet). Cornelisse was daarover nogal gebrouwereerd; want hij liet zich wel lossen in de wedstrijd, maar beloonde zich achteraf dan wel met een grote steak.

De stoom kwam Cornelisse uit de oren en hij schakelde zijn stemvolume op maximum toen hij iemand hoorde binnenkomen. Zijn tirade kwam er echter niet uit, aangezien er toen een wildvreemde hem vroeg 'what the fuck' hij in zijn kamer deed. Cornelisse was dus in de verkeerde kamer, waardoor De Gendt goed weg kwam. Om zijn ploegleider toch maar tevreden te stellen besloot hij er in de één na laatste etappe er maar vandoor te gaan.