Tommy Lee Jones speelt generaal MacArthur

Tommy Lee Jones mag weer eens een ijzervreter spelen. De acteur heeft getekend voor de rol van de Amerikaanse generaal Douglas MacArthur in het historische drama The Emperor. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. MacArthur was tijdens de Tweede Wereldoorlog opperbevelhebber van de Amerikaanse strijdkrachten in het Verre Oosten.

De 65-jarige Jones maakte zijn doorbraak met de actiefilm Under Siege met Steven Seagal maar was ook te zien in serieuzere kost als No Country for Old Men en In the Valley of Elah. Hij heeft onlangs de opnames van Men in Black III afgerond, waarin hij wederom de rol van Agent K op zich neemt.

The Emperor, onder regie van Peter Webber, speelt zich af in Japan en gaat over de dagen direct na de capitulatie van het keizerrijk in augustus 1945. Matthew Fox, vooral bekend van de tv-serie Lost, speelt de hoofdrol van generaal Bonner Fellers, een van de stafleden van MacArthur en Japan-kenner. Hij staat voor de belangrijkste beslissing uit zijn loopbaan: bepalen of keizer Hirohito moet worden berecht voor oorlogsmisdaden.

De opnames voor The Emperor gaan nog deze maand van start. De film verschijnt volgend jaar in de bioscoop.


Tommy Lee Jones speelt generaal MacArthur (Foto: Novum)