Emanuelson houdt Oranje in achterhoofd

AC Milan-middenvelder Urby Emanuelson heeft zijn hoop op het EK nog niet opgegeven. De linkspoot denkt dat zijn huidige prestaties de aandacht van Bert van Marwijk kunnen trekken.

De middenvelder stond afgelopen zondag als 'nummer tien' aan de start van de stadsderby tegen Internazionale FC. De oud-Ajacied speelde een prima wedstrijd en Emanuelson hoopt dan ook dat hij vaker een basisplaats toebedeeld zal krijgen.

"In Nederland is het meer lekker het balletje rondspelen. Hier is het meters maken, ballen veroveren. Ik denk dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Je ziet dat ik hier aan het groeien ben. Ik ben blij met hoe ik nu bezig ben", zei Emanuelson na afloop van de derby (0-1 verlies) tegen Sport 1.


Urby Emanuelson hoopt nog altijd op Oranje (Foto: Pro Shots)

Emanuelson is ervan overtuigd dat hij in januari 2011 een goede keuze heeft gemaakt door over te stappen naar de Italiaans landskampioen. "Ik heb hier leren vechten. De stap van Ajax naar Milan was een hele grote uitdaging", aldus de middenvelder.

In het verleden kwam de linkspoot al uit voor het Nederlands elftal en dat is naar eigen zeggen nog steeds zijn doel. "Natuurlijk kijk ik altijd met schuin oog naar het Nederlands elftal. Je moet het bij je club laten zien. Ik denk dat ik daar op dit moment mee bezig ben. Ik speel veel wedstrijden. Je probeert natuurlijk de bondscoach onder druk te zetten. Ik zie wel waar het gaat eindigen."