[AO] Huta Galung naar hoofdtoernooi, treft Berlocq

Jesse Huta Galung heeft zich voor het eerst in zijn carrière geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Australian Open. De Nederlander was in de laatste kwalificatieronde te sterk voor de Fransman David Guez; 6-4 en 6-0.

Huta Galung kwam in de gehele partij niet in de problemen tegen de nummer 188 van de wereld en ziet zich daardoor voor het tweede grandslamtoernooi op rij terug in het speelschema. Het wordt zijn vierde optreden in een grand slam, waarbij hij bij zijn eerste drie optredens in de eerste ronde werd uitgeschakeld.

Later vannacht komen Thiemo de Bakker en Igor Sijsling nog in actie in de laatste kwalificatieronde. Robin Haase is automatisch geplaatst bij de mannen, terwijl bij de vrouwen Michaella Krajicek en Aranxta Rus al zeker zijn van het hoofdtoernooi.

Update 09.00 uur

Jesse Huta Galung heeft ook nog eens gunstig geloot in de eerste ronde. Hij treft de Argentijn Carlos Berlocq en ontliep daarmee onder andere Roger Federer en Rafael Nadal. In de tweede ronde wacht de winnaar van de partij tussen Jurgen Melzer en Ivo Karlovic.