'IMF twijfelt aan Griekse maatregelen'

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) twijfelt of de maatregelen die Griekenland neemt om de schuldencrisis te bestrijden voldoende zullen zijn om de overheidsfinanciën onder controle te krijgen. Dat meldde het Duitse blad Der Spiegel dit weekeinde op basis van interne documenten van het IMF.

Volgens de documenten denkt het IMF dat extra maatregelen nodig zijn om de Griekse schuldenberg onder controle te krijgen en een faillissement van het land te voorkomen. Daar zouden drie opties voor zijn: Athene moet nog meer gaan bezuinigen, private schuldeisers moeten extra afschrijvingen op Griekse staatsleningen accepteren of de eurolanden moeten meer steun geven aan Griekenland.

Het IMF uitte ook kritiek op de Griekse regering omdat Athene de belastinginning niet op orde heeft en te weinig geld ophaalt met de verkoop van staatsbezittingen, aldus Der Spiegel. Griekenland gaat gebukt onder een schuld van 350 miljard euro. Het land hoopt op een tweede steunpakket van 130 miljard euro om een bankroet af te kunnen wenden.