Mancini vraagt om versterkingen

Manchester City-trainer Roberto Mancini wil zo snel mogelijk de transfermarkt op. Volgens de Italiaan zijn versterkingen hard nodig.

Mancini kan de komende weken niet beschikken over een groot aantal spelers. Mario Balotelli, Owen Hargreaves en Samir Nasri zijn geblesseerd, Kolo en Yaya Touré nemen deel aan de Afrika Cup, Gareth Barry is geschorst en Carlos Tévez komt niet meer aan de bak. De manager hoopt dat het bestuur meewerkt om de selectie aan te vullen.

"Wij zijn niet Manchester United", zegt Mancini. "Wij hebben dus niet negentien titels achter onze naam staan. Met te weinig spelers wordt het zwaar voor ons. United en Chelsea hebben in het verleden veel prijzen gepakt. Zij zijn nu stil omdat ze zonder druk kunnen spelen. Voor ons is dat een heel ander verhaal."

"Dit kan ons eerste kampioenschap zijn in vele jaren", vervolgt de coach. "Ik heb al eens eerder aangegeven dat het lastig gaat worden zonder Yaya. Bovendien, als een van onze spitsen geblesseerd raakt, moeten we een nieuwe aanvaller kopen. Ik beschik nu over slechts één spits met Sergio Agüero en twee centrale middenvelders in de personen van James Milner en Nigel de Jong. Als er nog meer jongens wegvallen, moeten we ons wel versterken."