[NBA] Knicks verslaan Celtics in openingswedstrijd

New York Knicks heeft de openingswedstrijd van het NBA-seizoen gewonnen. In de eigen Madison Square Garden werd Boston Celtics met 106-104 verslagen. Het seizoen werd door een dispuut tussen spelers en teameigenaren twee maanden vertraagd. Door een deal die begin december werd gesloten kon het seizoen toch nog worden gered. Wel zijn er slechts 66 speelrondes in plaats van de gebruikelijke 82.

In het eerste kwart waren de Knicks met 34-23 nog veel beter dan de Celtics, waar forward Paul Pierce met een hielblessure ontbrak. In het tweede kwart waren de bezoekers echter gelijkwaardig en de derde periode ging 35-17 overtuigend naar de ploeg uit Boston die een voorsprong van acht punten pakte in de wedstrijd.

In het laatste kwart kwamen de Knicks bij 100-100 weer op gelijke hoogte. Met zestien seconden op de klok nam de thuisploeg een 106-104 voorsprong en die werd behouden nadat Marquis Daniels namens de Celtics van buiten de driepuntscirkel miste. Kevin Garnett miste in de zoemer bovendien de kans om gelijk te maken.

Grote man bij de Knicks was Carmelo Anthony met 37 punten. Bij de Celtics was Rajon Rondo de uitblinker. Hij tekende voor 31 punten en dertien assists.