Winona Ryder in maffiadrama The Iceman

Winona Ryder heeft getekend voor een rol in The Iceman. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. De actrice vervangt Maggie Gyllenhaal, die om onbekende redenen uit het project stapte.

Het op feiten gebaseerde misdaaddrama gaat over Richard Kuklinski, een normaal ogende huisvader die heimelijk huurmoordenaar is voor de maffia, bijgenaamd The Iceman. De 40-jarige Ryder speelt Deborah, The Iceman's echtgenote. Zij heeft geen idee van het dubbelleven van haar man. Michael Shannon, vooral bekend als de puriteinse agent Nelson van Aalden uit de tv-serie Boardwalk Empire, speelt de titelrol.

Chris Evans speelt Robert 'Mr. Softee' Pronge, een man die Kuklinski de kneepjes van het moordenaarsvak leert. Ray Liotta speelt maffiabaas Roy Demeo en Friends-ster David Schwimmer is in onderhandeling voor een rol als een collega-huurmoordenaar.

Ryder was vorig jaar te zien als uitgerangeerde balletdanseres in Black Swan en is momenteel bezig met stemopnames voor Frankenweenie. In deze animatiefilm wekt een jongetje zijn overleden hondje weer tot leven, met een aantal onvoorziene, soms monsterlijke gevolgen.

The Iceman verschijnt in 2013 in de bioscoop.


Winona Ryder in maffiadrama The Iceman (Foto: Novum)