[Premier League] Chelsea rekent af met Newcastle

Chelsea heeft een belangrijke overwinning op Newcastle United geboekt. De Londenaren waren met 3-0 te sterk door doelpunten van Didier Drogba, Salomon Kalou en Daniel Sturridge. Tim Krul stopte een penalty voor de thuisploeg, dat Chelsea ziet passeren op de ranglijst. De Blues staan derde met 28 punten, twee meer dan Newcastle.

Newcastle leek voor eigen publiek al snel in de problemen te komen. Sturridge werd na een klein kwartier aangetikt in het zestienmetergebied en kreeg een strafschop. Frank Lampard nam plaats achter de bal, maar Krul hield zijn ploeg op de been. Sturridge leek de Nederlandse doelman daarna wel te verschalken. Ditmaal stond evenwel de paal in de weg.

Aan de andere kant was Demba Ba dichtbij een doelpunt met een hakbal. De aanvaller uit Senegal trof met een kopbal ook nog de paal voor Newcastle, maar toch was het Chelsea dat op voorsprong kwam. Uit een voorzet van Juan Manuel Mata kopte Drogba raak. Kort na rust schoot Drogba van dichtbij naast.

Demba Ba bleef met een kopbal op de lat de gevaarlijkste man aan de zijde van Newcastle. In de tegenaanval redde Krul vervolgens weer knap. Shola Ameobi raakte ook de lat voor Newcastle, maar Chelsea gooide het duel in de slotfase op slot. Kalou en Sturridge wisten Krul in de 89e en 92e minuut te passeren.

Chelsea rekent af met Newcastle (Foto: Novum)