Nijhuis, Veldhuis en Kromowidjojo kwalificeren zich voor OS

Moniek Nijhuis heeft zich tijdens de open Nederlandse Kampioenschappen in Eindhoven weten te plaatsen voor de Olympische Spelen in Londen. In de series op de 100 m schoolslag zwom ze een tijd van 1.08,12. Dit was ruim genoeg om zich te kwalificeren.

De vereiste tijd voor vormbehoud was 1.08,60 en daar wist Nijhuis met haar tijd ruim onder te blijven. Eerder dit jaar, tijdens het WK, wist ze ook al onder de limiet voor de Spelen te zwemmen.

Update

Ook Marleen Veldhuis en Ranomi Kromowidjojo hebben zich tijdens het open NK in Eindhoven weten te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Beiden bleven tijdens de 50 meter vrij onder de limiet van 25,26. Veldhuis tikte 24,58 aan, terwijl Kromowidjojo een tijd van 24,59 behaalde.

Beide zwemsters bleven dit jaar tijdens het WK al onder de Olympische limiet. Ze hebben nu voldaan aan de eisen om naar de Spelen in Londen te mogen. Er zijn twee startbewijzen op iedere afstand. Andere zwemsters, waaronder Hinkelien Schreuder, zouden zich bij de NK en volgend jaar tijdens de Swim Cups nog in de strijd kunnen mengen.