Renault houdt deur open voor Kubica

Het is mogelijk dat Robert Kubica komend Formule 1-seizoen toch voor Lotus Renault GP zal gaan rijden. De renstal legde gisteren Kimi Räikkönen vast als coureur en ook Vitaly Petrov staat bij het team onder contract. Het is echter nog onzeker of de Rus zijn contract wel uit zal gaan dienen.

Daarom zouden Romain Grosjean en Bruno Senna in beeld zijn om Petrov te vervangen en staan ook Rubens Barrichello en Heikki Kovalainen op dat lijstje. Petrov heeft tien dagen gekregen om een besluit te nemen. "Na de aankondiging van de komst van Räikkönen hebben ze mij mede gedeeld dat we weinig tijd hebben om te beslissen, letterlijk tien dagen. We hebben tot 10 december om te besluiten of Vitaly blijft of vertrekt," zei Petrovs manager Oksana Kossachenko tegen RIA Novosti.

Mocht Petrov vertrekken dan schept het ruimte voor Kubica. "Alle scenario's zijn mogelijk. Ik moet nog met Robert en zijn manager rond de tafel zitten om een inschatting te maken over wanneer hij terug zou kunnen komen. We hebben Kimi bevestigd en we bevestigen onze tweede rijder wanneer we daar klaar voor zijn."