Cillessen: "Gevoel dat basisplaats nadert"

Jasper Cillessen heeft het naar zijn zin bij Ajax. In De Telegraaf liet de doelman weten blij te zijn dat hij regelmatig speeltijd krijgt bij de Amsterdammers. Afgelopen weekend speelde hij het laatste kwartier mee tegen zijn voormalige ploeg N.E.C. Nijmegen (0-3 winst), nadat eerste doelman Kenneth Vermeer een blessure had opgelopen.

"Dit voelt fijn, is vervelend voor Kenneth Vermeer, maar lekker voor mij. Maar ik heb er niks aan gedaan om Kenneth te laten uitvallen. Het zijn geen Waterreus-taferelen”, waarmee Cillessen doelde op de voormalige doelman van PSV. Waterreus ging in de concurrentiestrijd met Stanley Menzo en Georg Koch destijds wel tot het uiterste.

"Enerzijds had ik niet verwacht nu al zo veel minuten te maken, aan de andere kant wil ik veel meer spelen, uiteindelijk eerste keeper worden. Echter niet weer door een blessure van Kenneth", aldus Cillessen. "Na twee slechte wedstrijden herstelde hij zich fantastisch in de Champions League en stelde hij tegen Lyon bijna de volgende ronde veilig. Ik heb wel het gevoel dat een basisplaats steeds dichterbij komt."